English
Начало Програма Лектори Регистрация Партньори Спонсорство Галерия Презентации Кога и къде? Контакти
Гзавие Молиние
Гзавие Молиние има дипломи по философия и организационно управление.
Кариерата си започва като учител. Бил е държавен служител във Вануату, където преподава френски и философия. След това се завръща във Франция, където продължава да се занимава с различни активности в сферата на образованието.
Продължава кариерното си развитие в сферата на продажбите - първоначално като търговски представител, а в последствие поема и мениджърски позиции.
Кариерата му в областта на управлението на човешки ресурси започва през 1997 г., когато поема ръководството на HR отдела на CANAL+ Group. Преди да се присъедини към JCDecaux като HR директор, Гзавие допринася за разширяването и пренасянето на добрите практики на CANAL+ към Vivendi Universal на глобално равнище. След това заема позицията Вице-президент по управление на човешки ресурси на глобално ниво в Gemplus. Към Dell се присъединява през 2006 г. като EMEA HR директор. В качеството на тази си позиция Гзавие е активно включен във всички дейности, свързани с управление на различията и промяна на мисловната рамка така, че те да бъдат приемани като силни страни и предимства за всяка компания, насочена към това да кара хората да растат и да преуспяват. От януари 2015 г. Гзавие се присъединява към екипа на IPSOS като Group HR Transition Consultant и паралелно стартира консултантска дейност с Mesclado, френска компания, разработваща интелигентни софтуерни решения за медии и телевизионни компании; Гзавие работи по въвеждането на нова практика за управление на организационната промяна в компанията.
Движейки се с бързото темпо на еволюция на технологиите и глобалната трансформация на пазарите и корпорациите, Гзавие придобива опит и експертиза в управлението на промяната, организационната трансформация, и свързани с планирането на човешкия ресурс дейности като сливания и придобивания, BPO, преструктурирания и др.
Извън корпоративните си задължения, Гзавие е лектор в международни HR конференции, на които споделя опита си в изграждането на глобална HR организация и създаването на имидж на добър работодател.
Наскоро е поканен в научния комитет на MBA програма "Управление на човешки ресурси в международни компании" на Cercle Magellan и ENS Cachan.


©2020 bapm.bg. Всички права запазени.